Prima pagină » Tort savuros cu urda, ceapa si rodie
Torturi

Tort savuros cu urda, ceapa si rodie

 

 

Tort inedit cu urda, ceapa si rodie

 

 

Ingrediente:

400 gr. urdă sau ricotta
150 gr. brânză de oi
250 gr. lapte acru, merge si iaurt
un fruct de rodie (mare)
2 cepe roşii medii
2 linguri de ulei de măsline
80 ml. apă plată
10 gr. gelatină
4 linguri de lapte dulce
o lingură de oţet
o linguriţă de zahăr
o lingură de amidon
sare
kiwi pentru ornat

Mod de preparare:

Se scot seminţele din rodie. Se curăţă ceapa si se taie solzişori. Se sotează ceapa, doar până sticleşte în ulei de măsline, se adaugă apoi şi 2/3 din boabele de rodie, zahărul, oţetul şi apa şi se mai lasă pe foc 3 minute după ce dă în clocot.

Se ia tigaia de pe foc şi se răstoarnă totul într-o strecurătoare, pentru separarea lichidului de boabele de rodie şi ceapa. Lichidul se pune înapoi pe foc, se dizolvă amidonul în două linguri de apa şi se toarnă peste lichid, apoi se fierbe până dă în clocot, obţinându-se astfel sosul de rodie si ceapă.

Se pune gelatina la hidratat în patru linguri de lapte sau apă. După zece minute se încălzeşte la bain-marie, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se ia de pe foc în momentul în care s-a lichefiat. Se lasă să se răcească puţin.

În acest timp se amestecă bine urda, brânza (frământată între timp) şi laptele acru, se potriveşte gustul de sare. Când se observă că gelatina se îngroaşă ca o miere, se toarnă peste compoziţia de urda şi brânză, amestecându-se energic până la omogenizare.

Se adaugă apoi ceapa şi boabele de rodie păstrate în strecurătoare şi compoziţia tortului este gata.

Se acoperă cu folie alimentară o tava şi se toarnă compoziţia, se nivelează, se acoperă cu marginile foliei şi se tine la rece 2 ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa: cufarul cu bucuri