Prima pagină » Tagliatele delicioase cu sos alb
Pizza si Paste

Tagliatele delicioase cu sos alb

 

 

Tagliatele cu sos alb

 

 

Tagliatelele cu sos de smantana si vin sunt unele dintre preferatele noastre.

Un piept de pui, o ceapa, un ardei gras, un dovlecel, 200ml smantana, unu-doi catei de usturoi, 100-150ml vin alb, sare, piper, oregano, busuioc, cateva linguri de ulei.

Pietul de pui taiat cubulete, sarat piperat, in zare sunt tagliatelele puse la zvantat.

Le-am pus intr-o tigaie in putin ulei, le-am lasat pana s-au „sigilat” adica si-au schimbat culoarea pe toate partile, s-au prajit foarte putin, am pus usturoiul tocat marunt, ceapa taiata  julien si ardeiul fasii. sarea si piperul le-am pus de la inceput Le-am lasat cateva minute si apoi am pus vinul (al meu era inghetat, asa pastrez cantitatile  mici de vin care raman in sticla).

Dovlecelul l-am taiat rondele subiri si l-am pus intr-o tigaie antiaderenta pentru cateva minute.

Carnea am lasat-o pe foc pana s-a patruns bine si apoi am pus dovlecelul si smantana.

Am lasat smantana numai pana s-a infierbantat. Am pus cateva frunze de busuioc.

Si asta e toata filosofia. Pastele fierte in apa cu un pic de sare.

Apoi am scos pastele, le-am pus peste sos si asta e.

Delicioase.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Un elefant, se legana