Prima pagină » Suferiti de circulatie proasta? Aici veti vedea cum sa rezolvati aceasta problema
Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Suferiti de circulatie proasta? Aici veti vedea cum sa rezolvati aceasta problema

 

Suferiti de circulatie proasta? Aici veti vedea cum sa rezolvati problema

 

Dacă indiferent de temperaturile de-afară ai mâinile şi picioarele „de gheaţă“, e evident că ai o problemă cu circulaţia. Problema nu trebuie ignorată, pentru că poate avea consecinţe severe.

O multime de oameni sufera de o circulatie proasta si hipertensiune arteriala si incearca din greu sa gaseasca solutii la aceste probleme. Expertii recomanda unele exercitii care sa dureze doar 15-20 de minute si care sa ajute circulatia si sa mentina corpul in forma. Ori de cate ori aveti timp faceti exercitii, mergeti cu bicicleta sau inotati cel putin 45 minute.

Expertii recomanda unele exercitii care sa dureze doar 15-20 de minute si care sa ajute circulatia si sa mentina corpul in forma. Ori de cate ori aveti timp faceti exercitii, mergeti cu bicicleta sau inotati cel putin 45 minute.

Intinderi:

Acesta este primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti dimineata. Intindeti-va bine membrele.

Ridicari pe varfuri:

Din picioare, ridicati-va usor pe degete si coborati pe calcaie. Asigurati-va ca simititi muschii cum se contracta, repetati de 10 ori.

Exercitii de gat:

Relaxati gatul- intoarceti capul stanga-dreapta si numarati pana la 10. Apoi aplecati capul pana atingeti cu barbia de piept. Sunetele pe care le auziti sunt dovada ca executati bine exercitiul.

Flotari:

Faceti un set de 10 flotari imediat dupa dus dimineata. Acest lucru va va energiza pe parcursul intregii zile.

Ridicari ale calcaielor si ale degetelor:

Stati pe podea cu genunchii la 90 de grade si apoi ridicati degetele de la picioare pastrand calcaiele pe podea. Finalizati procesul prin bascularea calcaielor catre degete.

Rotatia picioarelor:

Rotiti piciorul in directia acelor de ceasornic in timp ce stati pe un scaun si repetati de 10 ori. Acest exercitiu va imbunatati circulatia si flexibilitatea picioarelor.

Imagini pentru circulatie proasta

Exercitii ale mainilor:

Pe langa imbunatatirea circulatiei, acest exercitiu previne crampele. Intindeti si raspanditi degetele, apoi strangeti in pumn si mentineti pentru cateva secunde. Apoi rotiti mana in miscari circulare din zona umarului.

Mersul pe jos:

Desi fiecare exercitiu descris este bun pentru circulatie, mersul pe jos este cel mai bun mod. Intareste si relaxeaza muschii si stimuleaza pomparea de sange. Asigurati-va ca faceti o plimbare pe jos de 2-3 ori pe saptamana.

Inot:

Inotul stimuleaza toti muschii si fluxul de sange. Este bun pentru oameni de toate varstele, dar mai ales pentru cei cu probleme articulare si musculare.

Yoga:

Yoga este o tehnica de control a respiratiei care imbunatateste concentratia de oxigen din sange si are un efect extraordinar asupra circulatiei.

Ciclism si dans:

Ciclismul imbunatateste circulatia in partile inferioare ale corpului. Dansul imbunatateste circulatia sangelui si ar trebui practicat mai des.

 

Sursa:  Sanatos Online