Prima pagină » Semnificaţia fiecarui an de căsnicie si cadourile simbolice. De la nunta de hârtie la cea de Diamant!
Povesti de viata

Semnificaţia fiecarui an de căsnicie si cadourile simbolice. De la nunta de hârtie la cea de Diamant!

 

 

Semnificaţia fiecarui an de căsnicie si cadourile simbolice pentru fiecare an. De la nunta de hârtie la cea de Diamant!

 

 

Atunci cand esti casatorit, dragostea trebuie sa fie ca un vin bun. Pe masura ce timpul trece, cu atat buchetul sau de sentimente, trairi si amintiri se va imbogati si va capata savoare, statornicie. Tocmai de aceea, fiecare an de la casatorie trebuie celebrat. In acest sens, codurile bunelor maniere indica daruri reprezentative pentru fiecare an de casnicie care, asa cum veti vedea, are o anumita valenta.

1 an de casatorie – nunta de hartie.

Aniversarea a primit aceasta denumire pentru ca tinerii sunt inca la inceput iar casnicia se poate rupe usor. Cadourile indicate pentru aceasta aniversare sunt biletele la concert sau la teatru, cartile preferate, un album foto special, bilete de avion pentru o excursie in doi sau, de ce nu, o scrisoare de dragoste.

2 ani de casatorie – nunta de bumbac.

Chiar daca au ceva experienta impreuna, tinerii casatoriti se afla la inceput de drum. Bumbacul este, insa, ceva mai trainic decat hartia si simbolizeaza faptul ca legatura dintre ei se intareste. Cadourile ideale sunt hainele, lenjeriile de pat sau fete si servete pentru masa.

3 ani de casatorie – nunta de piele.

Cu siguranta mai trainica decat bumbacul sau hartia, pielea este simbolul unei povesti de dragoste solida, tabacita. In general, cadourile recomandate sunt bijuteriile si accesoriile de piele, genti, pantofi sau albume foto si agende legate in piele.

4 ani de casnicie – nunta de flori, uneori numita si de fructe.

Se spune ca acum a trecut perioada mai grea, de obisnuinta iar viata in doi este acum dulce si parfumata ca un buchet de flori sau un cos de fructe.

 

Imagini pentru Căsătorie

 

5 ani  de casatorie – nunta de lemn.

Nunta de lemn semnifica momentul in care cei doi tineri casatoriti incep sa se maturizeze impreuna si functioneaza ca un cuplu intocmai ca rotile unse. Cadourile perfecte pentru aceasta aniversare sunt, desigur, accesoriile si decoratiunile din lemn insa la fel de potrivita este si o excursie la o cabana sau intr-o padure si plantarea unui copac in gradina.

6 ani de casnicie – nunta de zahar sau nunta de fier.

Se spune ca dupa 6 ani, viata in doi a devenit dulce ca zaharul si rezistenta ca fierul. Datorita acestei duble semnificatii, cadourile pentru aceasta aniversare sunt variate si pot fi orice de la torturi si alte prajituri la obiecte de decoratiuni.

7 ani de casatorie – nunta de cupru sau de lana.

Fiecare dintre aceste valente are aspect practic si, prin urmare, cadourile trebuie facute pe acest principiu. Sunt indicate hainele groase, pleduri calduroase, statuete sau alte obiecte decorative din cupru.

8 ani de casatorie – nunta de bronz sau nunta de lut.

Pentru ca oamenii au fost facuti din lut, acesta este de multe ori asociat fertilitatii iar bronzul este semn al statorniciei. Cadourile ideale pentru aceasta aniversare sunt oalele de lut, statuete, brichete sau chiar placute inscriptionate.

9 ani de casnicie – nunta de salcie.

E important de precizat ca uneori, la 8 ani, se celebreaza nunta de lut si la 9 ani, cea de bronz. In anumite regiuni, la 9 ani de la casnicie se sarbatoreste nunta de salcie. Lemnul acestui copac, in ciuda faptului ca este subtire si pare fragil, este suprinzator de rezistent. Mai mult de atat, din ramurile sale pot fi impletite cosuri cu aer traditional care pot fi daruite celor doi.

10 ani de casnicie – nunta de aluminiu.

E destul de greu sa gasesti un obiect potrivit de aluminiu pentru un cadou simbolic insa cu siguranta la indemana se vor afla brichete, tabachere sau obiecte decorative.

11 ani de casatorie – nunta de otel.

Cele mai potrivite cadouri pentru aceasta aniversare sunt bijuteriile de otel inoxidabil sau seturile de tacamuri.

12 ani de casnicie – nunta de matase.

Pentru o astfel de aniversare, cele mai potrivite cadouri sunt rochiile sau esarfele din acest material, precum si camasile, batistele sau cravatele pentru domni.

La 13 ani de la nunta se sarbatoreste nunta de dantela.

Cadourile potrivite pentru celebrarea aniversarii de 12 ani se potrivesc si de aceasta ocazie, insa din dantela, in mod evident.

14 ani de casatorie – nunta de fildes.

Fildesul natural este un material care se obtine prin sacrificarea unor animale si, ca atare, in multe state este ilegal pentru a proteja aceste fiinte. Insa o nunta de fildes poate fi celebrata cu cadouri alese astfel incat sa aiba aceasta culoare. Spre exemplu, pot fi fete de masa, tacamuri, seturi de ceai.

15 ani de casnicie – nunta de cristal.

Cadourile pentru nunta de cristal sunt, desigur, evidente. Acestea pot fi reprezentate de bijuterii cu cristale sau pahare, bomboniere sau vaze din cristal.

20 ani de casatorie – nunta de portelan.

Cuplurile care ajung impreuna la 20 de ani de casnicie primesc in dar cu aceasta ocazie obiecte din portelanuri fine care reprezinta truda si migala depusa impreuna pentru construirea unei familii si care sa le reaminteasca faptul ca orice lucru, oricat de frumos ar fi, trebuie ingrijit cum se cuvine pentru ca se poate sparge.

25 ani de casatorie – nunta de argint.

Acest metal este simbolul intelepciunii si al trainiciei. Tocmai de aceea, cadourile primite de cei care sarbatoresc 25 de ani de casnicie trebuie sa fie pretioase, incepand de la bijuterii si ceasuri de argint pana la icoane imbracate in acest material.

30 ani de casnicie – nunta de perla.

Micuta inima a scoicilor reprezinta nu doar rabdarea de a aduna fir de nisip langa fir de nisip, asa cum oamenii trebuie sa aiba rabdare unul cu celalalt, ci si rezistenta. Prin urmare, cele mai potrivite cadouri pentru aceasta aniversare sunt bijuteriile cu perle.

35 ani de casnicie – nunta de jad.

Din aceasta piatra semipretioasa verde se pot obtine nu doar bijuterii superbe, ci si obiecte decorative, cu precadere in forma de elefant, care simbolizeaza intelepciunea.

40 ani de casnicie – nunta de rubin.

45 ani de casatorie – nunta de safir.

Atat la 40, cat si la 45 de ani de la casatorie se pot face cadou bijuterii incrustate cu pietrele simbolice, respectiv cu rubin sau safir. In general, nu sunt indicate inelele, decat daca sunt cadouri de la un sot catre celalalt.

 

Imagini pentru Semnificaţia fiecarui an de căsnicie. De la nunta de hârtie, la nunta de diamant.

 

50 ani de casatorie – nunta de aur.

Nunta de aur este simbolul unei casnicii rezistente, precum si a unei vieti indelungate. Tocmai pentru ca sunt destul de rare nuntile de aur, ele trebuie celebrate cu atat mai mult fast. Multe cupluri aleg sa isi faca o noua slujba, insa nu de cununie, ci de multumire.

La 55 ani se sarbatoreste nunta de smarald.

La 60 ani se sarbatoreste nunta de ametist.

La 65 ani se sarbatoreste nunta de alabastru.

La fiecare dintre aceste aniversari, cele mai indicate daruri catre cei sarbatoriti sunt bijuteriile impodobite cu aceste pietre pretioase.

La 70 ani se sarbatoreste nunta de platina.

Unul dintre cele mai pretioase metale din lume este folosit pentru a simboliza legatura imposibil de rupt dintre doi oameni care au trait impreuna 70 de ani. Desi este un metal scump, un astfel de cuplu trebuie felicitat prin bijuterii facute din platina.

La 75 ani de casatorie se sarbatoreste nunta de diamant.

Nicio alta piatra pretioasa din lume nu are rezistenta sau frumustea diamantului. Tocmai de aceea, aceasta piatra pretioasa este simbolul a 75 de ani de casnicie, eveniment extrem de rar. Cadourile potrivite, bineinteles, sunt bijuteriile cu diamant.

ani de casatorie semnificatie

Sursa :  Revista Nunta