Prima pagină » Semnele că poți suferi de intoleranță la gluten
Sfaturi utile

Semnele că poți suferi de intoleranță la gluten

 

 

8 semne că poți suferi de intoleranță la gluten

 

 

Intoleranța la gluten se produce ca urmare a ingestiei glutenului, o proteină regăsită în grâu, orez și orz. Se întâmplă des în rândul oamenilor să resimtă simptomele acestei sensibilități, care pot varia de la dureri articulare, la probleme gastrointestinale, oboseală și depresie.

Cu toate acestea, există alte 8 semne particulare care te pot ajuta să-ți dai seama dacă suferi de această condiție medicală. Acestea sunt:

  1. Confuzia creierului. Un studiu a descoperit o reacție anormală la gluten într-o clasă de anticorpi cunoscuți sub numele de imunoglobină. Se pare că aceștia diminuează performanța cognitivă la oameni.
  2. Câștig în greutate neprevăzut. Aceasta rezultă din 2 lucruri: malabsorbție și permeabilitatea intestinului, două efecte secundare ale intoleranței la gluten. Cei care elimină glutenul din dietă au posibilitatea de a reveni la greutatea inițială.
  3. Funcționarea anormală a imunității. Anticorpii imunoglobinei, când unul este sensibil la gluten, au un efect de contracarare asupra sistemului imunitar. Aceștia se pot găsi în tractul gastro-intestinal și salivă.
  4. Probleme dentare. Datorită malabsorbției, oamenii care suferă de intoleranță la gluten au niveluri scăzute de calciu, un element necesar pentru sănătatea dinților.
  5. Dureri de cap sau migrene. Acestea sunt mult mai frecvente la persoanele cu intoleranță la gluten.
  6. Probleme ale pielii. Glutenul este legat de probleme ale pielii precum eczema, acneea, dermatita herpetiformă, uneori chiar arsuri, roșeață, erupții cutanate.
  7. Dureri articulare și musculare. Efectele inflamatorii produse de intoleranța la gluten sunt principalele motive ale apariției acestor tipuri de dureri.
  8. Oboseala și epuizarea. Deși acestea sunt simptome atribuite mai multor tipuri de boli, în cazul intoleranței la gluten, acestea se aseamănă cu „ceața în creier” sau starea de confuzie a acestuia. Cu toate acestea, experții consideră că intoleranța la gluten este paralelă cu inflamarea și realocarea rezervelor de energie ale organismului.

 

Imagine similară

 

Sursa:   Tasta.ro