Prima pagină » Secretele unei îmbătrâniri frumoase
Inedit

Secretele unei îmbătrâniri frumoase

 

 

Secretele unei îmbătrâniri frumoase și sănătoase

 

 

Cred ca deocamdata este prea mult sa ne gandim sa pacalim imbatranirea, dar ceea ce putem face este sa imbatranim cu cap. Toata lumea vrea sa scape de imbatranire, de fapt noi vrem sa scapam de moarte. Slabe sanse, insa ceea ce pot eu sa fac este sa va prezint un articol (compus din mai multe articole pe care le-am citit cu mare interes) de unde putem sa aflam cum sa imbatranim frumos.

Incepem, deci, cu gandirea pozitiva, continuam cu alimentele pe care trebuie sa le consumam si terminam cu un remediu contra imbatranirii, toate ajutandu-ne sa imbatranim sanatos.

Gandirea pozitiva creste durata de viata

A vedea jumatatea plina a paharului in locul celei goale poate contribui pe termen lung la cresterea duratei de viata, potrivit noilor cercetari in domeniu. Studiile arata ca persoanele in varsta care se descriu ca si persoane optimiste au risc mai scazut de aproximativ 10 ori de a dezvolta boli de inima sau deces din diverse afectiuni, comparativ cu persoanele pesimiste. Cercetatorii afirma ca starea depresiva este cunoscuta ca si trigger al bolilor de inima; nu se cunosc insa efectele unei atitudini pozitive asupra starii de sanatate.
Intr-un studiu efectuat pe aproximativ 1000 de femei si barbati cu varste cuprinse intre 65-85 ani, s-au urmarit starea de sanatate, moralitatea, optimismul, respectul de sine si relatiile sociale. In functie de raspunsurile participantilor la studiu in legatura cu optimismul, acestia au fost impartiti in patru grupe. Rezultatele studiului desfasurat pe o durata de 10 ani, au evidentiat ca peroanele optimiste aveau un risc mai mic cu 55% de moarte prin orice tip de afectiune si cu 22% mai mic de a muri prin boli cardiace, comparativ cu persoanele pesimiste. Studiul a mai aratat ca efectele protective ale atitudinii optimiste erau mai mari in cazul barbatilor decat a femeilor in ceea ce priveste riscul de moarte prin orice tip de afectiune, cu exceptia bolilor de inima.

Cercetatorii afirma ca exista cativa factori care pot explica legatura dintre atitudinea pozitiva si prelungirea duratei vietii.

De exemplu:

– atitudinea optimista este asociata cu mai multa acitivitate fizica, consum moderat de alcool si consum mai mic de tigari
– atitudinea optimista este asociata cu o stare de sanatate mai mare; oamenii bolnavii au tendinta de a fi persoane pesimiste

– persoanele optimiste reactioneaza mai eficient la stres.

Goji

Ffructele longevitatii,goji, contin componente bogate in glutation, printre cei mai eficace antioxidanti, care ajuta celulele corpului uman sa functioneze optim. Glutationul este peptida care contine aminoacizii glicina, acid glutamic si cisteina. Glutationul previne imbatranirea precoce, prin efectul sau de atenuare a toxinelor care invadeaza corpul. Nivelul de glutation scade odata cu inaintarea in varsta, ducand la aparitia bolilor. Acesti nutrienti ajuta la formarea tesutului muscular, regenerarea ADN-ului si contribuie semnificativ la starea noastra generala de bine.

Curcumina

Curcumina poate ajuta la intarzierea imbatranirii si poate lupta impotriva bolilor cronice legate de varsta

In cazul in care curcumina poate ajuta intr-adevar la prevenirea bolilor de inima, cancer si boala Alzheimer, atunci acest lucru ar putea avea beneficii evidente asupra longevitatii. De aceea, curcumina a devenit foarte populara ca supliment anti-imbatranire.

Avand in vedere ca se crede ca oxidarea si inflamatia joaca un rol in imbatranire, curcumina poate avea efecte ce depasesc prevenirea bolii.

Rodiile intarzie imbatranirea

Despre rodii se stie ca sunt sanatoase, insa un studiu recent, pentru care s-au cheltuit 2 milioane de lire sterline, a vrut sa arate care anume sunt proprietatile fructului. Cercetarea a scos la iveala faptul ca rodiile, consumate frecvent, previn bolile de inima, detensioneaza si chiar imbunatatesc viata sexuala.

Avocado

Avocado este un fruct bogat in grasimi mononesaturate, care ajuta la reducerea colesterolului rau din corp si previne blocarea arterelor. In plus, are si vitamina E, un antioxidant care face pielea mai catifelata, hidratand-o.

Pune cateva felii de avocado in salata si alte feluri de mancare.

Fructele de padure

Fructele de padure, in special afinele si coacazele, inchise la culoare, sunt o sursa bogata de antioxidanti. Acestia protejeaza corpul de radicalii liberi si ajuta celulele sa traiasca mai mult si sa se refaca.

Fructele sunt si o sursa excelenta de vitamina C, care ajuta sistemul imunitar.

Legumele din familia cruciferelor

Broccoli, conopida, varza si alte legume din familia cruciferelor ajuta la eliminarea toxinelor. Este bine, insa, sa le gatesti cat mai putin, pentru a nu le distruge enzimele benefice.

Nucile

Nucile sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. In plus, ajuta la scaderea colesterolului si la buna functionare a aparatului digestiv, prevenind cancerul.

Afine

Aceste fructe sunt bogate in fibre, pline de vitamine si minerale si reprezinta o sursa excelenta de antioxidanti – substante care pot ajuta la protejarea pielii si a creierului.

Fistic

Acesta, ca si nucile, este foarte bogat din punct de vedere nutritiv si, in plus, te ajuta sa nu mananci foarte mult, avand in vedere ca trebuie decojit.

Cafea

Consumata in cantitati moderate, aceasta poate reduce riscul mortalitatii din cauza unor boli cardiovasculare, de a te imbolnavi de diabet de tip 2 sau de maladia Parkinson. Ai grija insa sa pui mai putin zahar in ea si mai putina frisca.

Fulgi de ovaz

Acestia sunt bogati in fibre, iar fibrele reprezinta un nutrient esential pentru organism. Fibrele te ajuta si sa te simti satul mai mult timp, reducand astfel riscul de a te ingrasa, care apare pe masura ce inaintezi in varsta.

Vin rosu

Acesta este foarte cunoscut pentru antioxidantul resveratrol, legat de care cercetarile sugereaza ca poate preveni moartea celulelor din inima si creier. Femeile pot bea un pahar pe zi, iar barbatii doua (nu mai mult).

Spanac

Fiind bogat in luteina, substanta despre care s-a aratat ca are proprietati anti-imbatranire, spanacul este ideal pentru a fi inclus mai des in alimentatie (si poti face asta sub diferite forme – il poti adauga la oua jumari, la paste, salate etc.).

Porumb

Concluziile unui studiu recent releva ca un component din porumb – IP6 – poate impiedica divizarea celulelor canceroase.

Cereale integrale

Acestea au fost asociate in mai multe studii cu prevenirea acumularii de colesterol in artere. Cerealele integrale trebuie insa consumate cu moderatie.

Scortisoara

Cercetarile releva ca scortisoara poate reduce cresterea nivelului de insulina care are loc dupa masa. Si, cu cat aceasta crestere e mai sub control, cu atat e mai mic riscul ca organismul sa stocheze grasime. Presara un sfert de lingurita cu scortisoara peste diverse alimente al caror gust il vrei imbunatatit. Scortisoara contine si un puternic antioxidant.

Ciocolata neagra

Proprietatile pozitive ale acestui preparat sunt destul de cunoscute, cu conditia ca ciocolata respectiva sa aiba cel putin 70% cacao. Conform unui studiu, consumarea a circa 25 de grame de ciocolata neagra pe zi a fost asociata cu un colesterol “rau” (LDL) redus si cu unul “bun” (HDL) crescut.

Cartofi dulci

Acestia contin licopen, care iti protejeaza pielea de razele solare, si, in plus, contin si vitamina C, care ajuta la producerea de colagen – pentru o piele mai sanatoasa, mai tanara. De asemenea, si rosiile sunt bogate in licopen.

Ceai verde

Indiferent daca il bei rece sau fierbinte, ceaiul verde s-ar putea sa te ajute sa arati mai tanar. Un studiu realizat de cercetatori chinezi a aratat ca persoanele care au consumat 3 cesti de ceai verde pe zi si-au incetinit procesul de imbatranire (mai exact, acesta incetineste scurtarea telomerilor, fenomen care apare pe parcursul imbatranirii).

Pepene

Acest fruct este bogat si in licopen si in betacaroten, vitamine care iti portejeaza pielea si repara celulele care sunt deteriorate de razele solare. De asemenea, si morcovii au un continut ridicat de betacaroten.

Fasolea neagra

Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord cu 38 la sută, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata in nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.

Merele

Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostată şi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red (bot de iepure), ele conţin mai multi antioxidanţi ce lupta impotriva inflamatiilor.

Prunele uscate

sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la prevenirea osteoporozei. “Ele, de asemenea, contin o fibra numita inulina, care in functie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid in tractului digestiv “, spune Bowerman. “Acesta la rândul sau, faciliteaza absorbtia de calciu.”

 

Sursa : Secretele.com