Ingrediente:
– 3 oua,– 1 kg cartofi,
– 3 castraveti,
– 20 rosii cherry,
– 1 ardei gras verde,
– 1 porum fiert,
– prosciutto crudo-decor,
– 6 linguri ulei de masline,
– sucul de la 1/2 lamaie,
– o lingura cu mustar,
– sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pana intra furculita usor in ei. Se scurg, se lasa putin la racit pana ii puteti manevra cu mana si apoi se decojesc.
Ouale se pun la fiert 5 minute dupa ce incepe sa fiarba apa, puneti sare in apa, asa coaja se va curata mai usor.
Porumbul se fierbe si se curata de pe cocean.
Castravetii si ardeiul se spala, se curata si se toaca rondele, respectiv julien.
Rosiile cherry se pun intregi, sau se taie pe jumatate daca sunt mai mari.
Intr-un bol incapator se taie cuburi cartofii, se adauga ouale curatate si taiate cubulete, castravetii, ardeiul, boabele de porumb si apoi rosiile cherry.
Se face un sos din ulei, zeama de lamie, mustar, sare si piper.
Se amesteca dressingul peste salata si se decoreaza cu .
Pofta buna !
Sursa: MarinaGospodina