Prima pagină » Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Fripturi si Gratare

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

 

 

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

 

Ingrediente : 

1 kg pulpa de porc
2 portocale
200 ml suc proaspat stors de portocale
50 ml apa
1 lgt zahar

Pentru marinata :
3 catei de usturoi,

cimbru,

1 lgt oregano,

rozmarin proaspat,

1 lgt boia dulce,

sare, piper,

coaja rasa de portocale,

1 lg ulei.

 

Se amesteca toate ingredientele si cu acest amestec se unge bine pulpa de porc legata cu o sfoara de bucatarie. Se lasa sa se marineze cateva ore.

 

Mod de preparare : 

Carnea de porc se prajeste apoi pe toate partile intr-o tigaie cu 3 -4 lg ulei.

Se pune carnea intr-o tava unsa cu putin ulei cu feliile de portocale asezate in jur si se adauga sucul de portocale amestecat cu apa si zaharul.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor 1,5 ore. Intre timp mai stropim friptura cu sosul din tava. Cu 10 minute inainte de a fi gata indepartam folia ca sa se rumeneasca friptura.

 

Pofta buna !

 

Sursa : myraskitchen.blogspot.com