Prima pagină » Pregătiți pâinea prăjită într-un mod delicios: o rețetă și 3 idei minunate!
Panificatie

Pregătiți pâinea prăjită într-un mod delicios: o rețetă și 3 idei minunate!

 

 

Pregătiți pâinea prăjită într-un mod inedit: o rețetă și 3 idei minunate!

 

 

Probabil fiecare om știe cât este de apetisantă pâinea abia prăjită.

Unii iubesc să pregătească pâinea pe tigaie, înmuindu-o în prealabil în ou bătut. Alții preferă să înmoaie feliile în lapte. Iar profesioniștii prepară pâinea prăjită cu brânză dulce de vaci.

 

Ingrediente:

-12 felii de pâine;

-250 g de brânză dulce de vaci;

-100 ml de lapte;

-2 ouă;

-2 linguri de smântână fermentată;

-2 căței de usturoi;

-2 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-½ linguriță de ardei cayenne măcinat;

-sare — după gust.

 

 Mod de preparare:

1.Pisați brânza dulce de vaci (cu orice conținut de grăsime) cu usturoiul mărunțit și ardeiul iute. Dacă doriți, puteți să adăugați un praf de sare. Amestecați până la omogenizare.

2.Adăugați smântâna (sau câteva linguri de lapte proaspăt, lapte bătut sau chefir) în bolul cu brânza și amestecați. Brânza trebuie să se întindă ușor pe pâine, fără să se scurgă.

3.Ungeți compoziția de brânză pe 6 felii de pâine, după care acoperiți-le cu celelalte. Veți obține un fel de sandwich-uri, pe care trebuie să le înmuiați mai întâi în lapte, iar apoi în ou (realizați acești pași cu multă acuratețe). Nu uitați de margini!

4.Cum numai veți înmuia sandwich-urile în ou, așezați-le pe tigaia cu ulei încins și prăjiți-le pe ambele părți, până se vor rumeni foarte frumos.

Pâinea prăjită cu brânză, exact ca și cea obișnuită, poate fi dulce sau sărată. Pe cea dulce puteți să o presărați cu zahăr pudră și să o decorați cu fructe de pădure sau magiun: astfel cel mai simplu mic dejun se va transforma într-un fel de mâncare pentru oaspeții matinali. Încă o combinație excelentă: brânză dulce de vaci și verdeață. Această umplutură nu va rămâne fără laude! Și imaginați-vă ce se va întâmpla, dacă veți pregăti pâinea prăjită dulce cu brânză dulce de vaci și mere? Sau gem? Salvați aceste idei în marcaje: ele pot să vă fie de folos în următoarea dimineață!

 

Poftă bună!

 

Sursa: Colectionarul