Prima pagină » O femeie în vârstă de 70 de ani a adus pe lume un copil conceput pe cale naturală. Este un record
Povesti de viata

O femeie în vârstă de 70 de ani a adus pe lume un copil conceput pe cale naturală. Este un record

 

 

O femeie în vârstă de 70 de ani a adus pe lume un copil conceput pe cale naturală

 

 

În India, o femeie de 70 de ani a adus pe lume un copil conceput pe cale naturală. Este un record la care a ajuns datorită tratamentului hormonal urmat pentru fertilizarea în vitro.

Daljinder este căsătorită de 46 de ani cu Singh, în vârstă de 79 de ani. Şi-au dorit un copil încă din tinereţe şi pentru că infertilitatea nu este văzută cu ochi buni în societatea indiană, cuplul a recurs la toate metodele cunoscute fără nici un rezultat. Dar chiar dacă anii au trecut peste ei, nu au renunţat la gândul de a mai avea un copil.

Mereu ne-am dorit un copil, dar totul a fost în mâna lui Dumnezeu. Nimic nu se întâmplă fără voia lui. Am văzut un reportaj despre o clinică de fertilizare şi atunci ne-am hotărât.

Au mers imediat acolo. A urmat tratamentul hormonal pregătitor pentru fertilizarea în vitro care însă a eşuat. Tratamentul însă a ajutat-o să rămână însărcinată pe cale naturală la 20 de ani după ce intrase în menopauză.

Directorul centrului de fertilizare în vitro din Bishnoi, nordul Indiei susţine că în trecut au mai obţinut rezultate pozitive. În 2008, o femeie în vârstă de 70 de ani a adus pe lume tot un copil sănătos în urma fecundări în vitro.  Cazul lui Dajinder este însă ieşit din comun. Femeia a urmat tratamentul hormonal, dar după două proceduri de fertilizare în vitro eşuate, renunţase la gândul că va mai avea vreodată un copil când minunea s-a produs pe cale naturală.

 

Sursa: Radio Unirea