Prima pagină » Bors de curcan cu taitei de casa
Ciorbe, supe si borsuri

Bors de curcan cu taitei de casa

 

 

BORS TARANESC DE CURCAN CU TAITEI DE CASA

 

 

Un bors din copane de curcan (2 copane au avut  1,700 kg)  si atunci am inceput: am pus copanele  la fiert in kukta cu o ceapa taiata marunt si putina sare. Le-am lasat jumatate de ora .Dupa aia am pus zarzavatul (morcov, patrunjel, ardei  gras, gogosar, rosii  = zarzavat  cu sare  , pus pe iarna in fiecare an in luna septembrie )  si nu mai sarez mincarea deloc, isi ia sarea din zarzavat.

 

Am mai lasat  totul la fiert inca o jumatate de ora, dupa care am scos carnea din  zeama  si am dezosat-o.
Am  rasturnat totul intr-o oala mai  mare de inox si am  pus borsul fierbinte, am lasat sa fiarba 5 minute si  apoi am pus taitei de casa si am mai lasat  7 minute la fiert. Am pus verdeata (patrunjel, marar si leustean  ) si am  luat de pe foc si am acoperit.  Produsul finit  arata cam asa :
Concluzia : are multe legume, are carne rasol, are putin grasime si deci este ideal pentru  vremea  friguroasa  asa ca, poftiti la masa !!! 

Pofta buna !

 

Sursa  bucatarie moldo-ardeleneasca